Tips για τη διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού

Tips για τη διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού

Έχεις βρει το νέο σου σπίτι και είσαι έτοιμος για τη νέα σου φοιτητική ζωή. Έχεις επιλέξει και οργανώσει το χώρο σου και χρειάζεται να το διακοσμήσεις απλά, οικονομικά και έξυπνα. Επίλεξε αυτό που ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ και το χαρακτήρα σου και ανέδειξε τη προσωπικότητά σου μέσα από το design του χώρου σου.

Μερικά στυλιστικά tips:

Επίλεξε ένα απλό και μίνιμαλ στυλ διακόσμησης χωρίς περιττά πράγματα, αλλά όσα χρειάζονται για να το αναδείξουν. Οι ρετρό και vinτage πινελιές δίνουν επίσης ένα όμορφο και κομψό στυλ στο χώρο σου.

Ο φωτισμός είναι σημαντικό μέρος της καλής διακόσμησης γιατί τονίζει το στυλ και δίνει την αίσθηση μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Συνδύασε το φωτιστικό οροφής ή και του γραφείου σου με άλλα επιδαπέδια φωτιστικά ή λάμπες φροντισμένα τοποθετημένες στο χώρο.

Οι καθρέφτες δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Τοποθέτησε στους τοίχους καθρέφτες κυρίως αν έχεις μικρό σπίτι.

Αν ο χώρος είναι ενιαίος, δημιούργησε δύο όμορφους και λειτουργικούς χώρους απλά, χωρίζοντας τον με στόρια ή κουρτίνες σε ανάλογους με το υπόλοιπο χώρο χρωματισμούς.

Το μέταλλο είναι μια ιδανική επιλογή για ένα μίνιμαλ στυλ. Μπορείς ακόμη να διαμορφώσεις τη διακόσμηση σε βιομηχανικό στυλ συνδυάζοντας μέταλλο, ξύλο και απαλές χρωματικές αποχρώσεις σε γήινους τόνους.


Μη ξεχάσεις τις φωτογραφίες των αγαπημένων σου προσώπων, που σίγουρα θα νοσταλγήσεις και θα νιώσεις την απουσία τους. Τοποθέτησε κορνίζες και καδράκια με τις φωτογραφίες τους ή κανε ένα όμορφο κολάζ στο τοίχο με τις πιο όμορφες στιγμές.

Προτίμησε γενικά απλά και μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, χωρίς να γεμίσεις το χώρο σύμφωνα με το μίνιμαλ στυλ που επέλεξες.

Για το μπαλκόνι διάλεξε σετ με τραπεζάκι καφενείου και καρέκλες ή σετ από ξύλο και καρέκλες σκηνοθέτη. Θα δώσεις πιο “σοφιστικέ” design στον εξωτερικό σου χώρο.

Δώσε χρώμα, άνεση και δροσερή διάθεση μέσα και έξω από το σπίτι σου. Τοποθέτησε φαναράκια, ριχτάρια, μαξιλάρια σε διάφορα χρώματα που ταιριάζουν με τον χώρο, τα έπιπλα και τα αντικείμενα.