Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το φοιτητικό σας σπίτι

Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το φοιτητικό σας σπίτι

Έχεις περάσει στη σχολή και είσαι στη διαδικασία ανεύρεσης και επίπλωσης του νέου σου σπιτιού! Παρόλο που τα «βαριά» έπιπλα αποτελούν το κύριο μέλημα σου, μην ξεχνάς ότι στο τέλος θα πρέπει να δώσεις κάποιες τελευταίες πινελιές οι οποίες θα αναδείξουν πλήρως το γούστο σου και το προσωπικό σου στιλ. Η επιλογή των διακοσμητικών είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό κομμάτι, καθώς οι επιλογές είναι αμέτρητες και μπορείς να παίξεις με πολλούς συνδυασμούς. Οπότε παράλληλα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου έχε τα μάτια σου ανοιχτά για εκείνα τα στοιχεία που θα διαφοροποιήσουν το χώρο σου και θα τον μετατρέψουν σε πραγματικά ΔΙΚΟ ΣΟΥ…

Αρχικά, δες τους τοίχους ως ένα διακοσμητικό καμβά και σκέψου με τι υλικά θα καθορίσεις την προσωπικότητα του χώρου. Οι πίνακες θεωρούνται από τα κυριότερα στοιχεία διακόσμησης καθώς με τις σωστές επιλογές μπορούν να αναδείξουν το χώρο και να δώσουν στυλ και κύρος.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς σε φοιτητικά σπίτια είναι οι αναπαραστάσεις τοπίων. Μπορείς να επιλέξεις μία θέα από μεγαλούπολη όπως ο HM7154.07, ένα γνωστό μνημείο όπως ο HM7155.06 ή ένα τοπίο εξοχής όπως ο HM7207.04.

Επέλεξε τους πίνακες με βάση τα χρώματα των επίπλων ώστε να υπάρχει μια αρμονία και ένα δέσιμο μεταξύ τους. Αν κυριαρχεί ένα μόνο χρώμα στο χώρο κρέμασε στους τοίχους πίνακες σε μαύρο φόντο όπως ο HM7198.07. Αν πάλι το δωμάτιο είναι γεμάτο με έντονα χρώματα συνδύασε με πίνακες του ίδιου στιλ.

Θα μπορούσες επίσης να διακοσμήσεις το χώρο ανάλογα με την αύρα που θέλεις να δώσεις σε ένα δωμάτιο. Για τους πιο ρομαντικούς εικόνες με λουλούδια και καρδιές θα δώσουν ένα πιο γλυκό τόνο στο χώρο δημιουργώντας μια γαλήνια και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Ένα ρολόι τοίχου όχι μόνο αποτελεί μία χρηστική και σχεδόν απαραίτητη προσθήκη αλλά μπορεί να διακοσμήσει και να δώσει στιλ σε ένα μουντό τοίχο.

Δεν χρειάζεται να περιοριστείς όμως μόνο στους τοίχους. Τα παραβάν όχι μόνο μπορούν να έχουν την ίδια λειτουργία με ένα πίνακα ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά είναι και πλήρως λειτουργικά. Τοποθέτησε ένα παραβάν κοντά στον καθρέφτη της κρεβατοκάμαρας για να φτιάξεις ένα προσωπικό δοκιμαστήριο ή χρησιμοποίησε το για να δημιουργηθεί άλλη μία διάσταση στο δωμάτιο και να οριοθετήσεις έναν συγκεκριμένο χώρο.

Το μυστικό για να επιλέξεις τα διακοσμητικά που θα κοσμούν το χώρο σου, είναι να αποτελούν αποκτήματα προσωπικής σου επιλογής. Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις μπες στη σελίδα μας www.homemarkt.gr και πλοηγήσου σε μία τεράστια γκάμα διακοσμητικών τα οποία θα αναδείξουν το φοιτητικό σου σπίτι!