Συμβουλές για έναν πρωτοετή φοιτητή

Συμβουλές για έναν πρωτοετή φοιτητή

Και τώρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων, ξεκινάει η καινούρια σου ζωή στο νέο σου σπίτι. Μια εποχή ανεμελιάς αλλά και ευθυνών. Οργάνωσε τη φοιτητική σου μετακόμιση και το χώρο σου με το καλύτερο δυνατό τρόπο, ακολουθώντας μερικά tips που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα.

Η σωστή επιλογή του σπιτιού

Αρχικά επίλεξε το νέο σου σπίτι να βρίσκεται κοντά στη πανεπιστημιακή σχολή σου. Διάβασε καλά το συμβόλαιο του σπιτιού πριν υπογράψεις και κάνε έλεγχο του σπιτιού για τυχόν βλάβες ή ζημιές. Αν βρεθούν βλάβες να τις επισημάνεις στον ιδιοκτήτη.

Μελέτησε επίσης καλά το χώρο πριν προβείς σε αγορές. Αξιολόγησε τι ακριβώς θα χρειαστείς, κάνε μια checklist με τις αγορές που θέλεις να κάνεις και συζήτησε με τους συγκατοίκους σου, αν έχεις, τι μπορείτε να αγοράσετε από κοινού.

Όπου και αν έχεις περάσεις, ότι και αν σπουδάσεις…
HomeMarkt… Ένα για όλα!

Διαλέξτε τα σωστά έπιπλα

Προτίμησε καναπέ – κρεβάτι και εξοικονόμησε έτσι περισσότερο χώρο! Φιλοξένησε άνετα περισσότερα άτομα.

Τα έπιπλα με “γωνίες” και όχι στρογγυλεμένα “κουμπώνουν” καλύτερα στο χώρο και έτσι θα έχεις εκμεταλλευτεί κάθε σημείο του χώρου που διαθέτει το σπίτι σου.

Τα σκαμπό – αποθηκευτικοί χώροι είναι μια απλή, οικονομική και πρακτική λύση για να αποθηκεύσεις περισσότερα πράγματα.

Διάλεξε άνετη και ξεκούραστη καρέκλα γραφείου, γιατί εκεί θα κάθεσαι αρκετές ώρες για να μελετήσεις.

Για έναν ξεκούραστο ύπνο

Για να ξεκουράζεσαι καλύτερα επίλεξε κρεβάτι και στρώμα που είναι άνετα. Προτίμησε διπλό κρεβάτι με extra αποθηκευτικό χώρο.

Πρόσεξε στην επιλογή της ντουλάπας σου να είναι όσο το δυνατόν άνετη και ευρύχωρη έτσι ώστε να μπορείς να οργανώνεις γρήγορα και εύκολα τα πράγματά σου.

Χρησιμοποίησε ειδικά χωρίσματα για τα συρτάρια σου και τοποθέτησε μέσα αρωματικά προϊόντα όπως με άρωμα λεβάντας για μια αίσθηση φρεσκάδας αλλά και προστασίας.

Extra tips

Μελέτησε καλά τις προσφορές και τα φοιτητικά πακέτα. Υπάρχουν εξαιρετικές προσφορές και για όλες τις οικονομικές δυνατότητες. Επίλεξε τη λειτουργικότερη και οικονομικότερη λύση.

Φρόντισε το στυλ των επίπλων και αντικειμένων να έχουν συνδυαστεί.

Μη “φορτώνεις” το καινούριο σου σπίτι με πράγματα που έχεις πάρει από το πατρικό σου, γιατί πολύ πιθανόν δε θα ταιριάζουν στο προσωπικό στυλ που θα ήθελες να δώσεις.