Φοιτητικό σπίτι: 7 ιδέες για έξυπνη διακόσμηση

Φοιτητικό σπίτι: 7 ιδέες για έξυπνη διακόσμηση

Η φοιτητική ζωή σηματοδοτεί την έναρξη των πιο σημαντικών αλλαγών. Ξεκινώντας φυσικά από το πρώτο δικό σου, κατάδικό σου, σπίτι!

Διάβασμα, χαλάρωση, φίλοι, προσωπικές στιγμές μέσα σε λίγα τετραγωνικά: Δεδομένου του ότι συνήθως τα φοιτητικά σπίτια είναι studios ή δυάρια, εσύ με έξυπνες ιδέες μπορείς να εκμεταλλευτείς το κάθε τετραγωνικό χωρίς να υποπέσεις στο σφάλμα των πολύ συνηθισμένων επιλογών!

Σε καθοδηγούν κατά κύριο λόγο τα οικονομικά σου και το management που για πρώτη φορά καλείσαι να κάνεις. Όμως είναι εφικτό να διακοσμήσεις το φοιτητικό σου σπίτι έξυπνα και οικονομικά με τρόπο που να εκφράζει το στυλ και την προσωπικότητά σου, ακολουθώντας τις φρέσκες ιδέες που βρήκαμε για εσένα.

Ένας πολύτιμος σύμμαχος στη διακόσμηση του πρώτου σπιτιού σου: Η τεράστια ποικιλία σε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, μαζί με πακέτα αποκλειστικά για το φοιτητικό σπίτι από την HomeMarkt.

Ο χώρος μελέτης σου. Οφείλει να σε προδιαθέτει θετικά και να σε εμπνέει. Εδώ, πολύ σημαντικό είναι το που κοιτάζεις όταν κάθεσαι στο γραφείο σου. Μπορείς να βάψεις τον τοίχο και να τον εκμεταλλευτείς ως μαυροπίνακα για τις καθημερινές σημειώσεις, έτσι με μια ματιά ξέρεις που βαδίζεις. Επίσης μπορείς να τον καλύψεις με φύλλα φελλού για να καρφιτσώνεις εκεί “sos”, “things to do”, λογαριασμούς, αλλά και υπενθυμίσεις πάντα μαζί με ρητά που σε εμπνέουν και σε παρακινούν!

Το πολυχρηστικό φοιτητικό σου κρεβάτι. Διάλεξε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο και διατηρώντας την εργονομική σου τάση μπορείς να τοποθετήσεις μια σειρά από παλέτες κάτω από αυτό. Το υπερυψώνεις λίγο ακόμη ενώ παράλληλα κερδίζεις κι άλλο αποθηκευτικό χώρο για να βάλεις παντόφλες, παπούτσια, κουτιά ή ό,τι άλλο εσύ θες κοντά σου, δίχως να χρειαστεί να κουνήσεις από το κρεβάτι σου! Από αισθητικής άποψης όμορφο θα είναι να βάψεις τις παλέτες στο χρώμα του κρεβατιού.

Ο καναπές σου είναι για όλες τις εποχές. Είναι γνωστή η αγάπη για τα φλάφι και μαλλιαρά υφάσματα κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Διάλεξε έναν καναπέ με δροσερό λείο ύφασμα (θα σου βγει και πιο οικονομικός) και τον χειμώνα απλά μετέτρεψε τον σε μια τεράστια ζεστή αγκαλιά με ένα χνουδωτό ριχτάρι ή μια κουβέρτα!

Φώτο από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Για να νιώθεις κοντά σου την οικογένεια σου ή και τους φίλους, που πρώτη φορά αποχωρίζεσαι, θέλεις να κοιτάζεις φωτογραφίες τους. Ένας όμορφος τρόπος είναι πάνω σ’ έναν φωτοσωλήνα ή σε καλώδιο με λαμπάκια να τοποθετήσεις με ξύλινα μανταλάκια τις φώτο και να διακοσμήσεις το σημείο επάνω από το κρεβάτι, τον καναπέ, το έπιπλο τηλεόρασης, τα ράφια ή τη βιβλιοθήκη.

#time to decorate!

Διακοσμητικά
Πίνακες
Ρολόγια
Φωτιστικά

μόνο στο www.homemarkt.gr


Διάλεξε διακοσμητικά που θα αναδείξουν την αισθητική του χώρου χωρίς υπερβολές. Βάλτε την προσωπική σας πινελιά με μοναδικά διακοσμητικά για κάθε δωμάτιο.

H βιβλιοθήκη σου ως διαχωριστικό. Σε έναν μικρό χώρο είναι λίγο δύσκολο να απομονωθείς. Οπότε η λύση του διαχωριστικού είναι απαραίτητη για να χαλαρώσεις. Μια βιβλιοθήκη μπροστά από το κρεβάτι σου ή στο πλάι απομονώνει τετραγωνικά και σου δίνει την εντύπωση δημιουργίας καινούργιου χώρου. Μπορείς έτσι να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις καλύτερα. Διάλεξε βιβλιοθήκη στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους σου, έτσι ώστε η βιβλιοθήκη σου να ενσωματωθεί εύκολα στον χώρο ως διαχωριστικό. Επίσης κάποια από τα ράφια της βιβλιοθήκης πέρα από βιβλία μπορούν να φιλοξενήσουν χίλια δυο αντικείμενα που ήταν προς αποθήκευση!

Η φοιτητική σου παρέα μπορεί να χωρέσει στο καθιστικό σου. Μέσα στο καθιστικό σου, γύρω ή απέναντι από το τραπεζάκι τοποθέτησε πάγκους ή μπαούλα – σκαμπό τα οποία να έχουν και αποθηκευτικό χώρο. Βάζοντας επάνω τους μαξιλάρια έχεις μία νοερή επέκταση του καναπέ και άφθονο χώρο για να κάθονται οι νέοι σου φίλοι.

Ο ευφάνταστος τοίχος σου: Πίνακες και ζωγραφιστό τζάκι μαζί. Πολύ έξυπνα, δημιουργικά και προπάντων οικονομικά δώσε μια νότα πολυτέλειας στο φοιτητικό σπιτάκι σου, τοποθετώντας μεγάλους πίνακες ψηλά στον τοίχο και ζωγραφίζοντας χαμηλά ένα τζάκι! Βάζοντας κεριά στην εστία και φυσικούς ήχους στο youtube έχεις μια υπέροχη ατμόσφαιρα για να απολαύσεις και να χαλαρώσεις μετά τη μελέτη σου μόνος/η ή με παρέα.

Tip!

Τώρα είναι η ώρα να απογειώσεις τη δημιουργικότητα σου. Λάβε υπόψη σου, όμως, πως οι μικροί χώροι χρειάζονται διακόσμηση με στυλ, έτσι ώστε να μη γίνει ένα πολύ φορτωμένο σπίτι και φυσικά να μπορείς να κυκλοφορείς άνετα μέσα σε αυτό. Είναι προτιμότερα λίγα και μεγάλα αντικείμενα, παρά πολλά και μικρά!

Καλή απόλαυση λοιπόν, της φοιτητικής σου ζωής, σε όλα τα επίπεδα!