Μοναδικές προτάσεις χαλιών που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας…

Μοναδικές προτάσεις χαλιών που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας…

Η έννοια του χαλιού, από την καταγωγή του μέχρι και την δημιουργία της ταπητουργίας, χάνεται στα βάθη των αιώνων. Υπάρχουν πολλές γραπτές μαρτυρίες που εξυμνούν τα φημισμένα χαλιά της Αιγύπτου και της Φοινίκης. Από τότε, βέβαια, μέχρι και σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και πλέον τα χαλιά μπορούμε να το κατατάξουμε στα βασικά στοιχεία της διακόσμησης ενός σπιτιού.

Η εποχή του χρόνου που θέλουμε όλα να είναι ζεστά, φιλόξενα και cosy έφτασε. Τα μοτίβα και οι υφές στα χαλιά, μπορούν πραγματικά να μετατρέψουν το κάθε δωμάτιο σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο που δεν του λείπει η κομψότητα και η αισθητική.

Είτε πρόκειται για ένα χαλί με γεωμετρικά μοτίβα, είτε για ένα πολύχρωμό ή και για ένα ουδέτερο, το σίγουρο είναι πως θα αποτελέσουν το σημείο εστίασης.

Ποια είναι όμως η χρησιμότητα του χαλιού;

Πρώτα απ’ όλα, τα χαλιά ζεσταίνουν και ομορφαίνουν τον χώρο μας, εξοικονομώντας ενέργεια, αφού διατηρούν τη ζεστασιά του χώρου περισσότερο. Είναι ένα άνετο μέρος για να καθίσετε και ασφαλές για να παίξουν τα παιδιά εφόσον μειώνουν τα τυχόν γλιστρήματα και τους τραυματισμούς. Αν ζείτε σε πολυκατοικία, είναι ένας καλός τρόπος να μειώσετε τους θορύβους και να μην μεταφέρονται οι ήχοι στους κάτω ορόφους.

Ωστόσο, πέρα από το πρακτικό μέρος, η προσθήκη ενός χαλιού σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα του. Στην HomeMarkt μπορείς να βρεις το χαλί που θα ταιριάξει ιδανικά είτε στο σαλόνι σου, είτε στο παιδικό δωμάτιο.

Εάν το σαλόνι σου είναι φωτεινό, τότε ένα χαλί σε πιο ήπιες και ουδέτερες αποχρώσεις όπως το HM7675.06 ή το HM7674.02 είναι κατάλληλο για να ισορροπήσει την φωτεινότητα. Εάν είναι πιο σκοτεινό, τότε ένα πιο ανοιχτόχρωμο χαλί, όπως το HM7675.16 ή το ΗΜ7676.32, θα δώσει λάμψη στον χώρο.

Εάν πάλι το σαλόνι σου είναι φωτεινό και μοντέρνο, τότε το ΗΜ7677.28 ή το HM7675.14 θα τονίσουν κατάλληλα τα έπιπλα που θα το πλαισιώσουν. Εάν το σαλόνι σου είναι πιο κλασσικό και «βαρύ» ως φιλοσοφία διακόσμησης, τότε το ΗΜ7675.05 ή το HM7675.12 θα αναδείξει και θα συμπληρώσει την επίπλωση του χώρου σου. Στο καθιστικό σου, τώρα, μπορείς να στρώσεις κάτι πιο casual και «ξέγνοιαστο», όπως το ΗΜ7675.21 ή το ΗΜ7675.15.

Το παιδικό δωμάτιο από την άλλη, απαιτεί κάποιες πιο ιδιαίτερες προϋποθέσεις ως προς την επιλογή του χαλιού. Το χαλί θα πρέπει να είναι σχετικά χαμηλό για να μην αποτελεί εμπόδιο για την εύθραυστη ισορροπία των παιδιών. Και φυσικά να αποτελείται κατά βάση από συνθετικά υλικά τα οποία καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα. Και στα παιδικά χαλιά η HomeMarkt διαθέτει μεγάλη ποικιλία για κάθε δωμάτιο, όπως το HM7679.03 ή το HM7679.14. Ή ακόμα και χαλιά με τα οποία τα παιδιά μπορούν να αλληλοεπιδρούν και να παίζουν, όπως το HM7679.16 ή το HM7679.02. Οι επιλογές είναι αμέτρητες!

Άλλωστε, η γκάμα χαλιών στην HomeMarkt μπορεί να καλύψει κάθε σας ανάγκη. Βρείτε χαλιά που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και σε κάθε αισθητική και είμαστε σίγουροι πως θα τα λατρέψετε όλα.