Φοιτητικό σπίτι: 16 tips για τα έπιπλα του δικού σου σπιτιού

Φοιτητικό σπίτι: 16 tips για τα έπιπλα του δικού σου σπιτιού

Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά με το καλημέρα της φοιτητικής ζωής.

Η επίπλωση του φοιτητικού σπιτιού είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά που έχεις το δικό σου σπίτι, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεις εσύ. Τα έξοδα είναι πολλά, τα χρήματα είναι περιορισμένα, το σπίτι που θα νοικιάσεις είναι σχετικά μικρό, έχεις μπροστά σου ένα μικρό βουνό από αποφάσεις που πρέπει να πάρεις.

Κάνοντας ωστόσο τις σωστές επιλογές, μπορείς να έχεις ένα πλήρως επιπλωμένο, λειτουργικό και όμορφο σπίτι, σχετικά οικονομικά. Εκεί θα περάσεις 4-5 χρόνια που θα διαρκέσουν οι σπουδές και μερικά ακόμα, αν κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό ή αν βρεις δουλειά μετά το τέλος των σπουδών. Επομένως, αυτό το φοιτητικό σπίτι θα είναι το σπίτι σου για αρκετά χρόνια και πρέπει να το φτιάξεις σωστά από την αρχή.

Ξεκίνα λοιπόν τις αγορές επίπλων, με οδηγό αυτά τα tips.

Παν μέτρον άριστον…

Mην προσπαθείς να «γεμίσεις» το σπίτι βιαστικά και χωρίς πλάνο. Βάλε προτεραιότητες, κάνε μία λίστα, αγόρασε πρώτα τα βασικά και σε βάθος χρόνου αγόρασε τα υπόλοιπα.

Κάνε μια ποιοτική αγορά κάθε φορά και μην πετάς χρήματα σε φτηνά πράγματα. Έτσι, σε βάθος χρόνου, το σπίτι σου θα γεμίσει με ποιοτικά έπιπλα, που θα τα ευχαριστηθείς περισσότερο.

Πάρε συναρμολογούμενα έπιπλα. Τα περισσότερα έπιπλα διατίθενται αμοντάριστα με οδηγίες συναρμολόγησης. Τα έπιπλα αυτά μεταφέρονται και αποθηκεύονται πιο εύκολα σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Αγόρασε έπιπλα που μπορείς να συνδυάσεις μεταξύ τους και με έπιπλα που θα αγοράσεις σε βάθος χρόνου. Προτίμησε ένα κρεβάτι με κομοδίνα από την ίδια σειρά και μελλοντικά μπορείς να προσθέσεις κι άλλα κομμάτια, όπως μια συρταριέρα.

Αγόρασε έπιπλα με βάση τους χώρους του σπιτιού και όχι ανάποδα. Πρώτα μέτρα τους χώρους και μετά τσέκαρε τις διαστάσεις των επίπλων.

Εκμεταλλεύσου όλους τους χώρους. Ειδικά αν μένεις σε μικρό σπίτι, εκμεταλλεύσου τους τοίχους του σπιτιού και βάλε ράφια και ντουλάπια ψηλά, για να κερδίσεις χώρο για τα πράγματά σου.

Ψάξε για φοιτητικά πακέτα επίπλων. Στο HomeMarkt.gr μπορείς να βρεις σετ σαλονιού από 296,29 ευρώ και σετ κρεβατοκάμαρας -με ντουλάπα- με λιγότερο από 260 ευρώ.

Προτίμησε έξυπνα έπιπλα: Καναπές – κρεβάτι, τραπεζάκια , πτυσσόμενα τραπέζια, τραπέζια που γίνονται γραφείο, πολυθρόνες, κρεβάτια κ.α. H καρέκλα γραφείου επίσης κάνει για gaming και ανάποδα.

Αγόρασε καινούρια έπιπλα. Θα αντέξουν στο χρόνο και τη χρήση, γιατί θα τα προσέξεις περισσότερο, γιατί είναι δικά σου και άθικτα. Οπωσδήποτε μην αγοράσεις μεταχειρισμένο στρώμα κρεβατιού και καναπέ.

Σκέψου δημιουργικά. Τα ράφια δεν είναι μόνο για βιβλία. Μπορούν να γίνουν και θέσεις για ρούχα, σεντόνια, λευκά είδη.

Γλύτωσε χρήματα και κόπο ζητώντας την παράδοση των επίπλων σου στο σπίτι. Πολλοί έμποροι προσφέρουν δωρεάν μεταφορικά.

Μην γεμίσεις απλώς το σπίτι με πράγματα. Κάνε τη σωστή διαρρύθμιση και διακόσμησέ το για να αισθάνεσαι καλύτερα μέσα σε αυτό.

Διάλεξε μικρά και ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Τα “φοιτητικά” πλεονεκτήματα είναι πολλά: Μετακινούνται εύκολα, δεν χρειάζονται συχνό ξεσκόνισμα και γεμίζουν τους χώρους του σπιτιού πιο εύκολα.

Καλή αρχή στη φοιτητική σου ζωή λοιπόν!