Έτσι πρέπει να είναι το τέλειο παιδικό δωμάτιο!

Έτσι πρέπει να είναι το τέλειο παιδικό δωμάτιο!

Το πιο ευχάριστο δωμάτιο στο σπίτι και το δωμάτιο που κλείνει μέσα του όλη την αγάπη του κόσμου, είναι το παιδικό δωμάτιο. Γέλια, χαρές, παιχνίδια, και φυσικά μπόλικος ύπνος είναι τα χαρακτηριστικά του παιδικού δωματίου. Πως εξοπλίζουμε, λοιπόν, έναν τέτοιο χώρο;

Με πολύ μεράκι και καλή διάθεση είναι η απάντηση. Κι εμείς στην HomeMarkt σας έχουμε αρκετές λύσεις, όπως έπιπλα Μοντεσσοριανής φιλοσοφίας (π.χ. προσαρμοσμένα στο ύψος του παιδιού) που θα σας λύσουν τα χέρια, και θα δημιουργήσουν τον ιδανικό χώρο για τα παιδιά.

Γνωρίζατε ότι…: Θεμελιώδες για το Μοντεσσοριανό σύστημα είναι ο σεβασμός στην ελευθερία του παιδιού και η πεποίθηση ότι το παιδί μπορεί να αναπτύξει και να εκδηλώσει από μόνο του και στο δικό του χρόνο τις ικανότητές του και τα ταλέντα του αρκεί να βρεθεί σε ένα κατάλληλα προετοιμασμένο περιβάλλον στο οποίο θα μπορεί να κινείται ελεύθερα και ανεξάρτητα με στόχο τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξή του.


Για τον ιδανικό φωτισμό…

Να ξεκινήσουμε από….ψηλά; Ένα φωτιστικό οροφής όπως το HM7572.04 ή το HM7574.01 θα κλέψει τις εντυπώσεις. Άλλωστε, τα παιδιά παρατηρούν τα πάντα κι ένα τέτοιο ευχάριστο φωτιστικό θα μαγνητίσει την φαντασία τους. Αλλά κι όταν κλείσει το μεγάλο φως κι είναι η ώρα του ύπνου, το ΗΜ7577.02 θα φροντίσει για…όνειρα γλυκά.

Για να κοιμούνται στα σύννεφα…

Και μιας και είπαμε για ύπνο, χρειάζεστε κρεβάτι HM561.02 και στρώμα HM309.07, έτσι; Κι αν υπάρχει έλλειψη χώρου και είναι 2 τα πιτσιρίκια; Μια κουκέτα όπως η ΗΜ328.01 θα σας λύσει τα χέρια.

Επίσης, συρταριέρες όπως η HM10217.03 και ντουλάπες όπως η HM11063.01 βοηθούν έτσι ώστε να κρατιέται μια αίσθηση τακτοποίησης στο δωμάτιο, αν και όσοι έχουν ήδη παιδιά θα σας πουν ότι αυτό είναι…ευσεβής πόθος!

Για τις ώρες δημιουργίας…

Αλλά αυτά είναι τα βασικά. Ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να περιλαμβάνει και πολλά άλλα έπιπλα, που θα κάνουν την καθημερινότητα των παιδιών εύκολη και θα τους…ταιριάζουν. Πολύχρωμες βιβλιοθήκες HM2244.25, πολύχρωμα χαμηλά τραπεζάκια ΗΜ5843 και καρεκλάκια HM8453.03 είναι απαραίτητα για να περνάνε την ώρα τους ευχάριστα και δημιουργικά.

Μεταμορφώστε το παιδικό δωμάτιο έξυπνα και οικονομικά!



Βέβαια, τα παιδιά δεν μένουν για πάντα παιδιά, οπότε θα πρέπει εξαρχής να αποφασίσετε πως θα κινηθείτε. Γενικά, επιλέξτε τα έπιπλα με βάση το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, αν είναι για ένα ή περισσότερα παιδιά και για πόσο διάστημα θέλουμε να είναι λειτουργικά, μεγαλώνοντας, ταυτόχρονα, οι απαιτήσεις και οι ανάγκες του παιδιού.

Για τις ώρες διαβάσματος…

Για παράδειγμα, όταν αρχίσουν το σχολείο, θα χρειαστούν γραφείο ΗΜ11154.01 αλλά και καρέκλα γραφείου ΗΜ1058.16. Και για τα βιβλία τους που θα αρχίσουν να συσσωρεύονται, μια μεγαλύτερη βιβλιοθήκη όπως η HM10146.02 θα γίνει απαραίτητη.

Σε μικρότερους χώρους, ένα σύνθετο έπιπλο γραφείο-βιβλιοθήκη, όπως το ΗΜ2242.05 είναι η καλύτερη λύση, ενώ το διπλό γραφείο ΗΜ2413 θα γίνει η αγαπημένη γωνιά διαβάσματος για αδέρφια που δεν μπορούν να έχουν δικό τους ξεχωριστό δωμάτιο, ενώ μια θήκη αρχειοθέτησης, όπως η HM9204.05, θα βάλει σε τάξη κάθε γραφείο.

Ενισχύστε, λοιπόν, όσο μπορείτε την αυτοπεποίθηση των παιδιών σε ένα δωμάτιο που εξασφαλίζει την κίνηση, έκφραση, μάθηση, αυτονομία και σωστά ερεθίσματα για την ισορροπημένη και υγιή εξέλιξή τους. Η HomeMarkt είναι στο πλευρό σας για να σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε, ποιοτικά και πάντα στις καλύτερες τιμές.