Φοιτητικό σπίτι: Τι έπιπλα χρειάζεσαι και πόσο τα χρειάζεσαι

Φοιτητικό σπίτι: Τι έπιπλα χρειάζεσαι και πόσο τα χρειάζεσαι

Από το αναγκαίο κρεβάτι στην πολυχρηστική πολυθρόνα η λίστα με τα έπιπλα που πρέπει να έχεις υπόψη για να εξοπλίσεις το φοιτητικό σου σπίτι.

Διάβασες, αγχώθηκες, ξενύχτησες, κουράστηκες, έδωσες εξετάσεις και πέρασες. Οι κόποι σου δικαιώθηκαν. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα μοχθήσεις για το πτυχίο, τα χρόνια που ακολουθούν θα είναι τα πιο ξέγνοιαστα, τα πιο ευχάριστα και θα τα θυμάσαι για πάντα. Θα κάνεις φίλους, θα πας ταξίδια, θα διασκεδάσεις, θα ξενυχτήσεις για τις εξετάσεις, θα ξενυχτήσεις γενικά!

Το κέντρο όλων αυτών είναι το φοιτητικό σπίτι. Από εκεί ξεκινούν όλα. Γι’ αυτό πρέπει να το επιλέξεις με μεγάλη προσοχή και να το επιπλώσεις με ακόμα περισσότερη. Εδώ σε αυτό το σπίτι θα βάλεις τις βάσεις για την υπόλοιπή σου ζωή και θα ζήσεις τις πιο όμορφες εμπειρίες.

Δες παρακάτω ποια έπιπλα χρειάζεσαι και πόσο ακριβώς τα χρειάζεσαι.

Κρεβάτι: Το πιο αναγκαίο. Ωστόσο, κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα μεγάλο κρεβάτι, θα δεις μεγάλη διαφορά από το κλασσικό μονό κρεβάτι. Είναι πιο άνετο και πιο ξεκούραστο από αυτό που είχες μέχρι τώρα στο πατρικό σου. Αγόρασε ένα διπλό κρεβάτι τώρα και θα το έχεις μια ζωή.

Tip!

Ψάξε για φοιτητικά πακέτα επίπλων προκειμένου να αποκτήσεις ό,τι χρειάζεσαι οικονομικά και άμεσα.

Στρώμα: Απολύτως απαραίτητο. Μη λυπηθείς τα χρήματα, σε λογικά πλαίσια ξόδεψε όσα περισσότερα μπορείς. Μαζί με το κρεβάτι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της επίπλωσής σου. Δεν υπάρχει κάτι πιο ουσιώδες από την ξεκούραση και το στρώμα θα το απολαμβάνεις για χρόνια.

Καναπές: Δεν ανήκει στα αναγκαία. Είναι μία πολυτέλεια, όταν το επιτρέπουν το σπίτι (από πλευράς διαστάσεων και τα οικονομικά σου). Αρχικά δε γίνεται να περνάς όλη την ώρα στην καρέκλα του γραφείου και στο κρεβάτι και έπειτα χρειάζεται για να κοιμίζεις επισκέπτες.

Tip!

Διάλεξε έπιπλα double duty όπως ο καναπές-κρεβάτι. Εξοικονομείς χρήματα, εξοπλίζεις το σπίτι σου και φιλοξενείς φίλους και συγγενείς.

Κομοδίνο: Και αυτό στα μη απαραίτητα. Μπορείς ωστόσο να πάρεις ένα και να το χρησιμοποιήσεις σαν εφεδρικό τραπεζάκι. Ή μπορείς να πάρεις ένα σετ ζιγκόν (δες παρακάτω) και να χρησιμοποιήσεις ένα από τα τραπεζάκια σαν κομοδίνο.

Γραφείο: Μετά το στρώμα το πιο απαραίτητο. Φοιτητής είσαι, μελετάς σε γραφείο και όχι στο κρεβάτι. Διάλεξε ένα όσο το δυνατόν πιο εργονομικό γραφείο με καρέκλα γραφείου (και όχι φαγητού). Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία, απλά να είναι έπιπλα γραφείου.

Καρέκλα γραφείου: Gaming ή διάβασμα; Διάβασμα ή gaming; Το σίγουρο είναι πάνω σε αυτήν την καρέκλα θα περάσεις πολλές ώρες, γι’ αυτό πρέπει να είναι εργονομική. Η HomeMarkt, πάντως, σε έχει καλυμμένο και για τις δύο περιπτώσεις. Αναγκαία, πάντως, αγορά.

Βιβλιοθήκη: Απαραίτητη. Κάθε εξάμηνο θα έχεις νέα βιβλία, νέες σημειώσεις, και η βιβλιοθήκη θα σε βοηθήσει να τα οργανώσεις. Αλλά μια βιβλιοθήκη είναι και ένα πολύ καλό ντεκόρ για το σπίτι. Μπορείς να πάρεις μία με πολύ λίγα χρήματα και να αλλάξεις εντελώς την εικόνα του φοιτητικού σου σπιτιού.

Τραπεζαρία: Αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου πάρε τραπεζαρία ή τραπέζι και καρέκλες κουζίνας. Ένας ξεχωριστός χώρος για φαγητό θα αλλάξει τη δυναμική του σπιτιού σου.

Μπες στo www.homemarkt.gr και απόκτησε τα νέα σου έπιπλα με…
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!!!

Έπιπλο τηλεόρασης: Είσαι τύπος που τα θέλει όλα στην εντέλεια, που θέλει τα πάντα τακτοποιημένα και εργονομικά. Επενδύεις σε ένα έπιπλο τηλεόρασης και δημιουργείς μαζί με τα υπόλοιπα έπιπλα έναν χώρο ανάπαυσης και ψυχαγωγίας. Έτσι ναι, αγόρασε ένα έπιπλο τηλεόρασης.

Ντουλάπα: Θα χρειαστείς οπωσδήποτε μία ντουλάπα. Αν δεν υπάρχει στο σπίτι, θα πρέπει εσύ να αγοράσεις μία. Οι περισσότερες είναι συναρμολογούμενες κι εσύ πρέπει να διαλέξεις μία που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα και ειδικά το κρεβάτι.

Τραπεζάκι σαλονιού: Απαραίτητο δεν το λες. Μπορείς, όμως, να διαλέξεις σετ ζιγκόν (τα τραπεζάκια που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν καθίσματα (με ένα μαξιλάρι) για μεγάλες συγκεντρώσεις, κομοδίνα, βοηθητικά τραπεζάκια κ.α.

Πολυθρόνα: Αναγκαία όχι, χρήσιμη ναι! Στην πολυθρόνα μπορείς να περάσεις ατελείωτες ώρες ξεκούρασης και διαβάσματος και είναι μια εφεδρική καρέκλα για τις φοιτητομαζώξεις. Τα χρήματα σου θα πιάσουν τόπο.

Με βάση τις δικές σου ανάγκες και αυτή τη λίστα φτιάξε το καλύτερο φοιτητικό σπίτι και ζήσε τις πιο όμορφες στιγμές!