Οργάνωση και αποθήκευση στο σπίτι

Οργάνωση και αποθήκευση στο σπίτι

Το σπίτι αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας και ο οργανωμένος χώρος τη ψυχολογία μας. Οργανώστε το χώρο σας και αποθηκεύστε με κάθε δυνατό τρόπο τα αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια στο σπίτι σας απλά και εύκολα.

Μερικά tips αποθήκευσης

Διαχωρίστε τα αντικείμενα, ρούχα και παπούτσια ανάλογα με την εποχή, τη συχνότητα χρήσης και την παλαιότητά τους.
Πετάξτε ή καλύτερα χαρίστε τα πράγματα που δε χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια και απλά πιάνουν χώρο.
Ομαδοποιείστε τα και χωρίστε τα ανάλογα το είδος και το χρώμα.
Χρησιμοποιείστε κάθε πιθανό τρόπο αποθήκευσης.


1. Στο υπνοδωμάτιο

Αποθηκεύστε στη ντουλάπα, κάτω από το κρεβάτι, στη συρταριέρα, στα κομοδίνα και σε μπαούλα αποθήκευσης. Εκμεταλλευτείτε κάθε μέρος της ντουλάπας σας, το πάτωμά της, τα ράφια (αγοράστε διαχωριστικά για τα ράφια), κρεμάστρες για τα ρούχα και κουτιά αποθήκευσης. Κρεμάστε τα μακριά ρούχα στη μια πλευρά της ντουλάπας , τοποθετήστε τα πιο κοντά στην άλλη πλευρά και εξασφαλίστε έτσι extra χώρο στο κάτω μέρος της.

Σημαντικός είναι και ο χώρος κάτω από το κρεβάτι. Προτιμήστε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο.

2. Στο σαλόνι

Βιτρίνες και καναπέδες με αποθηκευτικό χώρο είναι τα έπιπλα που μπορούν να “φιλοξενήσουν” περισσότερα πράγματα στο σαλόνι σας. Αποθηκεύστε στο έπιπλο της τηλεόρασης, αντικείμενα που δε χρησιμοποιείτε πολύ συχνά σε κουτιά αποθήκευσης σε ράφια, σε ντουλάπια. Οργανώστε τη βιβλιοθήκη και τακτοποιείστε τα βιβλία σας. Τα πράγματα του γραφείου που δε χρειάζεστε συχνά, τοποθετήστε τα στα συρτάρια ή σε συρταριέρες γραφείου.


3. Στη κουζίνα και το μπάνιο

Οργανώστε τα ντουλάπια κουζίνας και τακτοποιείστε τρόφιμα, πιάτα, ποτήρια και μαγειρικά σκεύη με τάξη και με βάση τη κατηγορία τους για εύκολη πρόσβαση.

Στο μπάνιο τοποθετείστε απορρυπαντικά, πετσέτες, είδη μπάνιου, φάρμακα και καλλυντικά σε ντουλάπια μπάνιου ή στο ντουλάπι κάτω από το νιπτήρα. Κατάλληλες επίσης και στις δύο αυτές τις περιπτώσεις για extra χώρο είναι και οι μεταλλικές ντουλάπες και οι φοριαμοί, θα δείτε εκεί την μικρή σας αποθήκη και πράγματι θα σας λύσουν τα χέρια.

4. Στο χωλ

Το χωλ είναι το πρώτο μέρος που βλέπουμε μπαίνοντας στο σπίτι και το μέρος συγχρόνως που υποδεχόμαστε τους φίλους μας. Αυτός ο χώρος πρέπει να διατηρείται πάντα τακτοποιημένος και για την οργάνωσή του επιλέξτε έπιπλα εισόδου σε διάφορα μεγέθη και στυλ, παπουτσοθήκες, κονσόλες ή μπουφέδες και καλόγερους ανάλογα με το χώρο και το στυλ που έχετε δώσει στο σπίτι σας.

Ξεκινήστε την οργάνωση του σπιτιού χωρίς χρονοτριβή, εκμεταλλευτείτε τα tips και τις ιδέες και με απλό και εύκολο τρόπο χαρείτε ένα τακτοποιημένο σπίτι και ένα όμορφο, ζεστό περιβάλλον.