no alt

Φοιτητικό σπίτι: Εξοπλιστείτε έξυπνα και οικονομικά!

AUTHOR: logothetis

Το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής συνοδεύεται από πολλές απαιτήσεις μία εκ των οποίων είναι η οργάνωση και διακόσμηση ενός νέου σπιτιού. Πρόκειται για μία συναρπαστική εμπειρία η οποία όμως μπορεί να είναι και αρκετά αγχωτική. Το πάν στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι η σωστή οργάνωση και έρευνα, προκειμένου να εξοπλίσετε το νέο σας διαμέρισμα με τα απαραίτητα και προπάντων οικονομικά.

Δημιουργείστε μία λίστα

Χωρίς αμφιβολία, προτεραιότητα δίνεται στις λειτουργικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, ενώ η διακόσμηση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσετε με τα βασικά και στη συνέχεια να συμπληρώνεται αναλόγως με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν. Δημιουργήστε μία λίστα με όλα όσα θέλετε και στη συνέχεια βάλτε τα σε σειρά προτεραιότητας με βάση την αναγκαιότητα τους. Σε βάθος χρόνου θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα πράγματα που θέλατε ίσως τελικά να μην χρειάζονται και καθόλου, με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε σημαντικά έξοδα παρορμητικών αγορών. Συνεχίζεται λοιπόν να ανανεώνεται τη λίστα σας αναλόγως με τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Δώστε βάση στη λειτουργικότητα

Αυτή τη περίοδο υπάρχουν πολλά φοιτητικά πακέτα που προσφέρουν τα κυριότερα έπιπλα που θα χρειαστείτε σε οικονομικές τιμές. Σετ κρεβατοκάμαρας και σαλονιού είναι αρκετά για να καλύψουν τις πρωταρχικές σας ανάγκες.
Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα έπιπλα σας με βάση το χώρο σας. Αν δεν υπάρχει χώρος για ένα μεγάλο καναπέ, συμπληρώστε το καθιστικό σας με μία πολυθρόνα, μαξιλάρες δαπέδου ή ένα πουφ, αν δεν υπάρχει επαρκής χώρος για ένα τραπέζι κουζίνας, επιλέξτε ένα πτυσσόμενο.
Προτιμήστε λειτουργικά έπιπλα τα οποία να έχουν παραπάνω από μία χρήσεις. Για παράδειγμα επιλέξτε έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι, ένα γραφείο που διαθέτει και βιβλιοθήκη, ένα σκαμπό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζάκι ή ένα κρεβάτι με αποθηκευτικά ράφια στη βάση του. Γενικά, υπάρχουν πάρα πολλά τέτοιου είδους έπιπλα τα οποία σας γλιτώνουν χώρο και χρήματα.

Ορίστε το στιλ που επιθυμείτε για το χώρο σας

Το φοιτητικό σπίτι, θα είναι ουσιαστικά ο πρώτος χώρος, που θα έχετε την ευκαιρία να διαμορφώσετε βάση του δικού σας γούστου, έτσι ώστε να εκφράζει εσάς και την προσωπικότητά σας. Είναι συνετό να έχετε εξ αρχής μια ιδέα για το πώς θα θέλετε να είναι ο χώρος σας. Επιλέξτε τους κύριους χρωματικούς τόνους, για να δείτε πως μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για το χρωματικό σκηνικό κάθε χώρου και επιλέξτε έπιπλα και διακοσμητικά σε αυτούς τους τόνους.
Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό το σπίτι να είναι άνετο και λειτουργικό, και κυρίως να σας «κρατάει» μέσα, καθώς θα υπάρξουν πολλές μέρες που θα περνάτε ώρες διαβάζοντας μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον, ή θα μαζεύεστε με τους φίλους σας.
Φανταστείτε τους τοίχους τους σπιτιού σας ως ένα διακοσμητικό καμβά! Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, αλλά καθοριστικές για την προσωπικότητα του χώρου. Διακοσμήστε τους με κάδρα, ένα ρολόι τοίχου ή με καθρέφτες οι οποίοι έχουν και το πλεονέκτημα να «μεγαλώνουν» το χώρο.

Ώρα για μελέτη!

Ο χώρος του γραφείου δεν απουσιάζει από το φοιτητικό σπίτι! ο χώρος που χρησιμοποιείτε για αυτό το σκοπό, καλό είναι να είναι άνετος και λειτουργικός, αλλά και να σας βοηθάει να συγκεντρωθείτε και να δουλέψετε χωρίς αντιπερισπασμούς.Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να το διακοσμήσετε και να το οργανώσετε με ένα τρόπο που η εργασία στο σπίτι να γίνεται ευχάριστη. Ανάλογα με τις απαιτήσεις των σπουδών φροντίστε το μέγεθος του γραφείου σας: για τα τμήματα που απαιτούν σχέδιο και κατασκευές ένα μεγάλο γραφείο είναι απαραίτητο, ενώ για τις θεωρητικές κατευθύνσεις ένα μικρότερο γραφείο θα σας βολέψει μια χαρά. Πολύ καλή επιλογή σε αυτή την περίπτωση αποτελούν γωνιακά γραφεία, αλλά και γραφεία με πολλά ράφια, τα οποία εξοικονομούν χώρο και βοηθούν στην τάξη και την οργάνωση.
Εάν κάθεστε πολλές ώρες στο γραφείο μια άνετη καρέκλα επιβάλλεται! Επιλέξτε μία, που να κρατάει το σώμα σε σωστή στάση και να είναι αναπαυτική. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία καρέκλα σε στυλ πολυθρόνας ή κουζίνας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε όταν θα έχετε καλεσμένους.
Φυσικά μια βιβλιοθήκη, ένα φωτιστικό γραφείου, επιτοίχια ράφια, αποθηκευτικά κουτιά και πολλά ακόμη θα χρειαστούν για να συμπληρώσουν τις ανάγκες του γραφείου σας. Όσον αφορά τη θέση του γραφείου, αυτό θα εξαρτηθεί από τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος ή δωματίου. Για παράδειγμα μπορεί να βρίσκεται στο χώρο του σαλονιού, στο υπνοδωμάτιο ή το χωλ.

Φωτισμός

Με τον κατάλληλο φωτισμό, μπορείτε να επηρεάσετε σημαντικά την αίσθηση και την ατμόσφαιρα του κάθε δωματίου. Ο ρόλος του φωτισμού είναι πολύ σημαντικός: μπορεί να κάνει ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, πιο ζεστός, πιο φιλόξενος ή πιο λειτουργικός. Μπορεί να σας βοηθήσει στο διάβασμα, βοηθώντας σας να συγκεντρωθείτε. Είναι πολύτιμο εργαλείο για να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα.Σε αρκετά φοιτητικά σπίτια συναντάμε ως λύση τα διακοσμητικά κρεμαστά λαμπάκια. Αν θέλετε να επιτύχετε ένα πιο διάχυτο, λειτουργικό φωτισμό, επιλέξτε κρεμαστά φωτιστικά ή ψηλά φωτιστικά δαπέδου που δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την ένταση του φωτισμού κατά προτίμηση.

Καλή πρόοδο με πολλές επιτυχίες στο νέο σας ξεκίνημα… και μη ξεχνάτε όλα όσα χρειάζεστε για το φοιτητικό σπίτι βρίσκονται εδώ!